MIAS Architects Design Can Zariquiey Health Center Foyer


MIAS Architects Design Can Zariquiey Health Center Foyer

The Can Zariquiey Health Center Foyer designed by Mias Architects is a welcoming space for the families of patients, serving as a meeting point between family members, center professionals, and patients themselves. The design focuses on creating a friendly and familial atmosphere, with domestic dimensions, thoughtful use of materials, colors, and light, both natural and artificial. The space is easily related to the building and existing spaces.

The new reception space is a part of the interior world of the courtyard, extending outside. This interior logic continues outward through an existing space. The construction features a central pillar and mixed materials, including wood and metal, forming a slightly radial and L-shaped structure that balances in a unique way, resembling a spider.

The design was inspired by Louise Bourgeois’ spider sculpture, Maman, and reflects a sense of interconnectedness and balance. The space is seen as a necessary addition to the courtyard’s interior design and provides a central point for interaction and relaxation for patients and their families.

Leave a Reply